zondag 1 juli 2012

DIY: Inspiratieboekje/Lookbook

Ik heb een heel simpel inspiratieboekje gemaakt waarin ik alles wat ik leuk vind opschrijf, inplak, noem maar op. Hiervoor heb ik bij de hema een notitieboekje gehaald, ik geloof dat die €1,60 kostte. het is een heel handig basic boekje met een harde kaft. Het heeft horizontale schrijflijnen zonder verticale streep. Ik heb bij de bouwmarkt een paar samples voor behang meegenomen en die erin geplakt omdat het anders best saai is. Het boekje heeft achterin nog een vakje voor papiertjes of kleine platte spullen. Tabbladen kun je zelf maken met stickertjes die aan 1 kant kleven.
Ik heb een aantal pagina's doormidden geknipt. Op de bovenste helft plak ik dan bovenkleding en op de onderste helft onderkleding. Zo kun je leuk matchen met verschillende kledingstukken. 
Tip: kies hierbij wel steeds kledingstukken van ongeveer hetzelfde formaat, het ziet er niet echt leuk uit als de broek 2x zo groot is dan bijvoorbeeld het shirtje. 


Achterin het boekje zit nog een vakje waarin ik plaatjes stop die ik nog een plaatsje in het boekje moet geven. Dit vakje zat er al in toen ik het kocht.

Zo'n boekje is zelf makkelijk om te maken, je kunt natuurlijk ook een notitieboekje nemen zonder lijntjes of van een groter formaat. En pimp bijvoorbeeld de buitenkant van het boekje, zo maak je het nog meer je eigen.

8 opmerkingen:

 1. Super leuk idee! Zitten de gekleurde labeltjes aan de zijkant van het boekje er al in? Of heb je die er ook zelf gemaakt?

  xo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nee die heb ik er zelf in gedaan, die zijn los te koop bij Hema en de boekenwinkel, ik heb ze ooit gekocht bij de aldi in een pakketje met kleine notitieblokjes.

   Verwijderen
 2. Superleuk boekje! Ook een leuk idee :)
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuk idee:) vooral die tabbladen. daarmee kan ik mooi alles sorteren! leuke inspiratie :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een tof boekje. :) Ik hou van notitieboekjes! Ik verslind ze bij bosjes en al mijn creatieve hersenspinsels schrijf ik in een boekje. Waar heb jij dit notitieboekje gekocht, als ik mag vragen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij de hema, ik geloof dat het 1,60 kostte maar dat weet ik niet zeker anders is het minder. Ik heb de tekst er zelf opgeschreven dus daar moet je niet om gaan zoeken ;p

   Verwijderen
 5. Leuk!

  x Anouk

  http://5foot9inches.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...