dinsdag 9 april 2013

DIY || Pop Tabs bracelet
In 1 van mijn eerste posts op mijn blog, vertelde ik hoe je een armbandje kunt maken van pop tabs (ookwel lipjes van blikjes), deze post werd erg vaak bekeken en ookal was het mijn 4e post, het is nogsteeds veruit de meest bekeken post op mijn blog (al 10 maanden). Ik vond het tijd voor een iets uitdagendere versie. 

Ik wil al heel lang meer DIY's op mijn blog, maar de afgelopen tijd ontbrak de inspiratie. Op tumblr kwam ik een erg leuke armband tegen, gemaakt van pop tabs! Ik heb er een beetje een variatie op gemaakt, aangezien ik de pop tabs anders helemaal door moest knippen en weer stevig vast moest knijpen. 


Deze DIY is moeilijker dan de 1e, wil je de DIY van de eerste versie bekijken? Klik dan op deze link >> http://invisiblecreations.blogspot.nl/2012/06/diy-armbandje.html

 Over naar de DIY van vandaag!
 Wat heb je nodig?
- Heel veel pop tabs!
  * afhankelijk van hoe dik je de armband wilt maken en hoe dik je polsen zijn. Ik heb 8 horizontale stapeltjes van 3 lipjes dik, dat heb ik 2x. De onderste laag lipjes is maar 2 dik.

- Touw, hoe steviger, hoe makkelijker deze DIY zal gaan.
  * LET OP: Niet te dik draad!! Dan wil het niet makkelijk door de pop tabs

- Eventueel een dikke naald, dit is handiger dan een splijtend stukje draad.

- Bij de eerste paar stappen heb ik een enkele draad gebruikt, halverwege kwam ik erachter dat een dubbele draad steviger is en makkelijker werkt. Ik raad jullie dus aan een dubbele draad te gebruiken!


Je begint met 1 stapeltje van 3 pop tabs


Daar leg je nog een stapeltje van 3 naast, doe dit steeds met de zelfde kant rechts.


Leg hier 1 stapeltje van 3 op, pak nu je draad. Deze haal je van beneden door de onderste 3 lipjes (het gat aan de linkerkant van het rechter stapeltje) en boven door het rechter gaatje.
 Haal vervolgens de draad door het linker gaatje van de bovenste 3 tabs en het rechter gaatje van de linksonder liggende tabs.


^Nu heb je dit. Dan pak je de draad aan de rechterkant en doet dit (vanaf de onderkant) door het rechter gaatje waar nog geen draad doorheen zit. Vervolgens kun je daar weer 3 pop tabs bovenop leggen en de draad daar zoals bij de vorige stappen doorheen halen. Daaronder leg je dan weer 3 tabs enzovoort.


Uiteindelijk heb je 8 stapeltjes aan de onderkant en 8 aan de bovenkant. Om een soort ruig fietsketting effect te krijgen doen we nog een laagje aan de onderkant.

Draai de armband om. De pop tabs liggen nu met de scherpe(re) kant naar boven. Daarop leg je een stapeltje van 2 tabs (zoals op de foto hierboven).

*sorry voor de onscherpe foto*
Pak een nieuw stuk draad (of 2 zoals ik heb gedaan), deze doe je op de zelfde manier als bij de rest van de armband door de pop tabs heen. Uitendelijk krijg je dan ook 8 rijen aan de onderkant van de armband.
Zorg ervoor dat de draad op de manier, zoals op de onderstaande foto is weergegeven, komt te zitten, dit werkt het makkelijkst.
Dit is het eindresultaat! Helaas is mijn draad niet al te sterk en waren de knoopjes aan de uiteinden losgeschoten, daardoor is aan de afwerking nog te wensen over te laten.
Ik hoop dat jullie het een leuke DIY vinden en dat alles duidelijk was (zo niet, laat een vraag achter in de reacties of mail me, mijn e-mail adres vind je op de contact pagina).

Willen jullie vaker DIY's zien?

6 opmerkingen:

  1. Omg, heb je dat zelf bedacht! Zó leuk! Ik ben alleen bang dat ik nooit zoveel lipjes bij elkaar krijg haha. En jaaa, vaker DIYs zou ik heel leuk vinden! (: Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Awesome, ik spaarde die dingen vroeger hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Knap gedaan zeg. Die dingen spaarde ik vroeger ook. Iemand die ik ken, maakt er tassen van.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...