vrijdag 13 december 2013

DIY || Peplum top

Vandaag heb ik een simpele DIY voor jullie. Een tijdje geleden maakte ik voor een biologieproject op school een peplum top. Deze heb ik gemaakt uit een XXXL shirt van de Action. Het was namelijk de bedoeling dat je een oud kledingstuk zou hergebruiken of pimpen. In deze DIY laat ik jullie zien hoe ik dit heb gedaan. Ik ben natuurlijk begonnen met een oud zwart t-shirt, zorg ervoor dat het erg breed en het liefst ook lang! Hoe langer het shirt hoe breder de band en hoe langer je peplum top. Trek als eerste het t-shirt even aan. Op de plek waar je de "peplum band" wilt laten beginnen doe je een speld. Tot hier knip je het shirt af. Bewaar de onderkant voor de band en zorg dat je recht knipt.
Ik pakte vervolgens een hempje uit mijn kast en trok de vorm over op het t-shirt. Ik heb dit met een speciaal potlood gedaan, maar je kunt dit ook doen met een zeepje (wel een droge natuurlijk).
 Na dat uit te hebben geknipt, naaide ik het aan elkaar. Speld de zijkanten op elkaar met de goede kant van de stof naar binnen. Speld ook de bovenkant. Naai dit dan, het liefst met een stretch steekje.

Van de volgende stof heb ik helaas geen foto gemaakt..
Nu pak je de band die je even weg had gelegd.

1. Leg de 2 banden op elkaar en speld ze eventueel op elkaar vast. Vouw de stof precies in het midden.
2. Je zou evt. nog een keer schuin kunnen vouwen, maar daar is mijn stofje wat te dik voor. Bij het maken van een circle skirt zou je dit wel kunnen doen.
3. Teken nu een 1/4 cirkel, de maat moet in totaal gelijk zijn aan de breedte van het bovenstuk. Deze 2 komen namelijk aan elkaar vast. Teken ook de buitenste lijn af. Maak de band zo breed mogelijk, maar zorg wel dat hij overal even breed is!
4. Nu naai je van de 2 halve cirkels 1 cirkel. Doe dit door de (op de bovenstaande tekening) horizontale stukken aan elkaar vast te naaien, het liefst weer met een stretch steek.

Wat je vervolgens gaat doen is het bevestigen van de band. Leg het shirt (niet binnenstebuiten!!) neer en stop deze in de cirkel die WEL binnenstebuiten ligt. Laat de randjes van beide stukken goed aansluiten en naai het dan aan elkaar vast. Het ziet er dan zo uit als op de onderstaande foto (hij wilde helaas niet duidelijker). Bovenaan zie je de rand die je net hebt genaaid, links en rechts de binnenkant van de cirkel en onderaan de top die gewoon met de buitenkant buiten ligt.


En dan is dit je Peplum top!

7 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...