zaterdag 31 januari 2015

FashionWeek Amsterdam || Dennis Diem AW 15/16


Een paar dagen geleden postte ik mijn verslag over de show van Spijkers en Spijkers al, dat was niet de enige show die ik bezocht. Ik bezocht in totaal 9 shows. Ik zal niet alle shows apart behandelen in een post, maar over de show van Dennis Diem wil ik toch wel even wat uitgebreider vertellen.Vorig jaar was dit de enige show die ik bezocht op de Fashionweek. Ik was verliefd, het waren de meest mooie ontwerpen en de hele setting sprak me erg aan. Met hoge verwachtingen ging ik dan ook naar de show van dit jaar.

De show van dit jaar heette: Trouble in Paradise en ging over de eerste vrouw van Adam, Lilith. Zij werd eeuwenlang verbeeld als het icoon voor feministen. Ze was niet van plan om onder te doen aan Adam. Deze rol als verleidster heeft haar uitendelijk onsterfelijk gemaakt.

In de collectie staat, zoals meestal in de collecties van Dennis Diem, de vrouw en sensualiteit centraal. Daar tegenover plaatst hij krachtige elementen en strakke lijnen. De silhouetten zijn afwisselend jaren '50 rokken (á la de perfecte huisvrouw), tegenover mannenpantalons met wijde pijpen en een hoge taille en smokingjasjes in zwart en wit.


De groen iriserende dekschilden van de Thaise juwelenkever zijn geborduurd in een patroon van slangenschubben. Het effect is prachtig, maar Dennis Diem koos ze vooral ook omdat deze kevers een natuurlijke dood sterven en pas daarna verzameld worden voor hun dekschilden.

Wat vinden jullie van deze collectie van Dennis Diem?

Alle foto's (behalve de eerste) komen van Team Peter Stigter

1 opmerking:

  1. Wauw wat tof dat je maar liefst 9 shows hebt bezocht! Ben stiekem wel overal benieuwd naar haha.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...