vrijdag 3 juni 2016

Food || My First Hello Fresh

Tijdens het Lifetsylelab van Miss Publicity maakte ik ook kennis met Hello Fresh. Uiteraard had ik hier wel van gehoord en wist ik wat het in hield. Wat ik niet wist, is dat ze sinds kort ook wijnboxen hebben bij de reguliere boxen. Ik mocht daarom een box, met wijnbox, uitproberen!* Kijk je mee naar de gerechten? 


Ik kreeg de box voor 3 dagen en het was een gigantisch pakket! De bovenste box is een box voor 2 personen en de onderste voor 3. De kleine doos is de wijnbox.

In de box liggen de ingrediënten al gesorteerd op gerecht, hierdoor weet je direct wat bij welk gerecht hoort en is gemakkelijk te controleren of je alles hebt (al ontbrak er niets). 

Nog dezelfde avond maakte ik het eerste gerecht, voor 5 personen. Orzo met spinazie, cherrytomaatjes en grana padano was wat er op het menu stond.

De box is helemaal gevuld met verse ingrediënten en is dus erg gezond, dat is ook zeker te zien aan de hoeveelheid cherrytomaatjes die bij dit recept hoorden.

Het gerecht was, nadat alles gesneden was, erg gemakkelijk te maken. De Orzo kook je als rijst, met knoflook en ui, maar dan laat je het droogkoken. De tomaatjes en de spinazie gingen in de wok met de kaas en paprikapoeder.

In de box zit per gerecht een recept bijgevoegd met alle ingrediënten en uiteraard een uitleg over de bereiding. Dit werkt erg gemakkelijk en is erg overzichtelijk. Rechtsbovenin op de voorkant staat de wijn die bij het recept hoort.

Het eerste gerecht was, zoals ik al zei, erg gemakkelijk te maken, maar was ook vooral erg lekker. Ik had nog nooit van orzo gehoord, laat staan dat ik het had gegeten. Het is een soort grove rijst die ook wel iets weg heeft van pasta, in combinatie met de rest van de ingrediënten was het een heerlijk gerecht!

Op zondag maakte ik het tweede recept: Witte asperges met achterham, gekookt ei en peterselie. Ook dit gerecht was voor mij nieuw, ik had namelijk nog nooit asperges gehad (shame on me), maar ik was er wel erg benieuwd naar. Naast bovenstaande ingrediënten hoorden er ook nog aardappelen bij dit gerecht, uiteraard ook in de box bijgeleverd. Na het schillen van alle asperges en de aardappelen was het tijd om deze te koken. Ook kookte ik de eieren. Toen dat allemaal op stond had ik tijd om de krulpeterselie te snijden. Het gerecht is, net als het vorige gerecht, weer simpel te maken door gewoon alle aanwijzingen op het recept te volgen. Je hebt geen speciale keukenapparatuur nodig en je zou het in 30 minuten op tafel kunnen hebben. Zelf had ik iets meer tijd nodig, maar ik maakte het recept dan ook voor 5 personen.

En het eindresultaat mocht er weer zijn! De asperges waren heerlijk en de overige ingrediënten pasten goed bij elkaar, het was een lekker geheel en het zag er ook erg goed uit.

Bij dit gerecht hoorde ook een witte wijn: de Masan die rechts op deze afbeelding staat. De wijn met het gele omhulsel hoort bij het visgerecht. Nou ben ik geen grote wijnkenner en weet ik niet zo goed hoe ik de wijn moet omschrijven, maar hij was wel lekker! De wijn paste goed bij het gerecht en het is fijn om een wijn geadviseerd te krijgen bij je gerecht. Ik zou zelf namelijk niet weten welke soort er bij een bepaald gerecht hoort. De wijn maakte het gerecht echt af. 

Bij het laaste gerecht werd Victoriabaars geserveerd, deze zat uiteraard ook in de box. Helaas was het me niet opgevallen dat in de mail stond dat deze als eerste geserveerd moest worden en aangezien ik het gerecht pas later die week maakte (ik had de vis niet ingevroren) heb ik besloten de vis te vervangen door kip (dat had ik in huis). Mijn vriend had daarin tegen de vis wel gemaakt (ik had hem een vis  meegegeven naar zijn ouders) en hij vond het ontzettend lekker. We eten niet vaak vis en meestal maak je ons allebei niet blij met een visje, maar dit beviel hem, en zijn ouders, erg goed! Ik baal ervan dat ik de vis dus niet zelf heb kunnen proberen, maar ben wel van plan deze zelf nog eens aan te schaffen en te bereiden.


Zo ziet het gerecht er dus uit met de kip. Het gerecht bevat: couscous, komkommer, radijs, turkse yoghurt en munt (en dus kip).

In totaal heb ik dus 3 maaltijden gemaakt met deze box. Ik vond het erg leuk en lekker om nieuwe gerechten en ingrediënten te proberen, daarvoor zou ik je de Hello Fresh box ook zeker aanraden. Wel vond ik dat sommige gerechten langer duurden om te maken dan aangegeven was op het recept. Je moet erg veel snijden (en natuurlijk bij meer personen komt meer snijwerk) en dit kost vrij veel tijd. Ik ben doordeweeks vaak laat thuis en heb dan echt honger en niet zoveel zin om nog 30 minuten in de keuken te staan.

De box die ik heb ontvangen is de Original box, naast deze box kun je ook nog kiezen uit de Vega variant en de box voor Family. Mocht je nou iets minder van verassing houden, je kunt er nu ook voor kiezen om je box zelf samen te stellen. Je hebt dan keuze uit 8 recepten i.p.v. dat je er gewoon random 3 krijgt toegestuurd. De box is verkrijgbaar vanaf €34,- per week en je kunt kiezen voor een 3-daagse of een 5-daagse box.

Ben jij bekend met Hello Fresh? Wat vind jij er van? 


* Deze box heb ik opgestuurd gekregen voor een review, dit heeft mijn mening echter niet beïnvloed!

1 opmerking:

  1. De maaltijden zien er echt heel lekker uit!
    Please check out my new fashion inspiration blog: tfmbe.blogspot.com
    Thanks! x

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...