woensdag 29 januari 2014

Fashion || FashionWeek show "Opium Dream" by Dennis Diem


Afgelopen maandag ging ik voor de eerste keer naar een show op de Amsterdam FashionWeek. Ik had namelijk 2 kaarten gewonnen voor de show van Dennis Diem, een designer die bekend staat om zijn korsetten. De show begon om half 6 en dat kon ik vanuit Friesland net redden met de trein aangezien ik half 2 klaar zou zijn met mijn toetsen. Ik heb tijdens de show ontzettend veel foto's gemaakt, maar door de vele lichten is het lastig om met een telefoon alles scherp in beeld te krijgen.

De collectie is geïnspireerd op de bewegingen van rook. Het loslaten en wegzweven van rookpluimen, de vluchtige, kringelende dans in de lucht en het oplossen in het niets. De collectie bestond uit tegenstrijdig zwart en wit en de tegenstrijdige strakke korsetten met de vloeiende lijnen die de weg van de rook volgen langs de vormen van het lichaam. En deze prachtige jurken werden geshowd door modellen op torenhoge hakken(27 cm) die ze zelf, toen ik het later in de bus vroeg, best mee vonden vallen.. Uhm.. What!

De boven- en onderstaande foto's zijn gemaakt door mij en mijn vriend (ja we zaten ieder aan een kant van de catwalk).

In de show zaten ook een aantal danseressen, onder andere deze vrouw. Ze acteerden struikelpartijen waar ze de hele zaal een halve hartaanval mee bezorgden, maar spectaculair was het wel.
 Deze jurk vind ik ook heel mooi, je ziet een duidelijke rook beweging die omhoog komt.

Dit was de finalejurk, een mooie strakke jurk met aan de onderkant een rokerig einde.

De onderstaande foto's komen van Team Peter Stigter
 Het bovenstaande model is Kim van we-heart-fashion.com ze liep in een simpele maar erg mooie jurk.Op deze foto zie je heel duidelijk hoe erg de jurken in de buurt komen van echte rook. De onderkant valt er bijna niet in op.


Als laatste nog deze bizarre actie van een danseres, ik zat echt te trillen toen ze plat voorover viel en het leek alsof ze flauw was gevallen. Gelukkig bleek het allemaal bij de show te horen!

Zijn jullie wel eens naar de FashionWeek geweest?

2 opmerkingen:

  1. Ik ben niet naar deze show geweest, maar wel live stream gezien en ik schrok me ook helemaal dood van dat vallen. Ik hoor ook verhalen dat er één model echt viel en dat ze toen maar deden alsof het bij de show hoorde... Volgens mij is het zo dat het wel bij de show hoorde, maar dat er één model ook echt viel. Nouja, whatever ik vond het echt een héle mooie show, die jurken <333

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...