woensdag 4 maart 2015

DIY || Distressed Jeans

Je ziet ze overal vandaag, distressed jeans. Jeans met gaten op de knieën dus. In de winkel betaal je er gewoon extra voor, maar ik laat je zien hoe je dit zelf heel gemakkelijk kunt doen!

Ik gebruik voor deze DIY een broek van de Pieces, deze zit erg fijn, maar ik heb er een nieuwe van gekocht. Deze is namelijk wat uitgerekt bij de knieën, maar dat maakt voor deze DIY niets uit. Verder gebruik ik een gekarteld broodmes, een tekenkrijtje voor op stof (anders mag ook, gebruik wat jij fijn vindt) en een stofschaar.


Stap 1.
Trek de broek aan en teken met het krijtje op beide benen een streep. Hiermee geef je de plek van de gaten aan.
Stap 2.
Vervolgens knip je met de schaar een klein gaatje in het midden van de streep en dan scheur je het verder.
- Bij mijn broek lukte dat laatste niet, doordat er te veel rek in zat. Dat is geen probleem, je moet alleen iets meer werk verrichten bij stap 3.


Distress de gaten nu verder met het broodmes door horizontaal en verticaal met het mes over de rand heen te gaan. Je gaten lijken zo veel natuurlijker.Dit is het resultaat! (De krijtstrepen kun je er met water gemakkelijk weer afhalen, een foutje is geen probleem) Zoals je ziet is het totaal niet moeilijk, iedereen kan het doen! Natuurlijk kun je ook meerdere gaten op 1 been maken en je kunt ook de onderkant distressen, maar ik heb het hierbij gelaten.

Ga jij je (oude) jeans ook distressen? 

6 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...