woensdag 23 september 2015

Recept || Broccolitaart met aardappel, kip & Boursin

Hèh wat?! Een recept op Invisible Creations? Ja! Vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie en dat is hoe je een broccolitaart maakt. Dit gerecht is bedoeld als avondeten en is zeker genoeg voor 4 personen. Lees en kijk je snel mee naar hoe je deze heerlijke taart maakt? Klik dan snel op lees meer!
Wat heb je nodig? 
- 1 grote Broccoli of 2 kleintjes
- 1 pakje bladerdeeg 
- 6 vrij grote aardappelen
- 4 stukken kipfilet (Vegetariërs kunnen dit natuurlijk weglaten of vervangen door vegetarische "kip"blokjes)
- Boursin Cuisine

Optioneel: 
- Geraspte kaas
- Bloem voor het uitrollen van het bladerdeeg

Te gebruiken apparaten:
- Taartvorm 26 of 28 cm
- Oven (hete lucht 180 graden)
- Pan met deksel 
- Koekenpan of kleine wok
- Deegroller (of eventueel een rol met vershoudfolie, dat werkt namelijk ook wel) 1. Snij de broccoli in kleine roosjes en schil de aardappelen. Deze zet je vervolgens samen in een grote pan met water op het vuur. Wanneer het water kookt, laat je het nog 5 minuten doorkoken. Intussen verwarm je de oven voor op 180 graden (voor hete lucht) en snijd je de kip in kleine blokjes. 

2. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en leg deze uit op een plaat of vel bakpapier. Terwijl het bladerdeeg ontdooit, vet je de taartvorm in met wat boter. Wanneer het bladerdeeg is ontdooit, ga je het uitrollen. Je pakt vier vellen en legt die met de randen net over elkaar heen, zodat er een 4x zo groot vierkant ontstaat. De randjes druk je iets aan en vervolgens rol je het bladerdeeg wat verder uit. Het plakt ontzettend en dus is het aan te raden om bloem te gebruiken bij het rollen. Ik had dit niet in huis en dus is het resultaat ook iets minder mooi geworden. Deze stap doe je 2 keer (1 stuk wordt de bovenkant van je taart en 1 stuk wordt de onderkant en de rand. 

3. Roerbak de kip in een klein beetje olie tot deze bijna helemaal gaar is. Vervolgens voeg je een flinke eetlepel (of 2) van de Boursin Cuisine toe aan de kip en roerbak je verder tot de kip gaar is. Inmiddels zal de pan met broccoli en aardappelen lang genoeg op het vuur hebben gestaan en die kun je uit zetten. Vervolgens pak je de aardappelen en snijd je die in kleine blokjes. De broccoli en aardappeltjes kun je nu nog even bij de kip in de pan doen, om ze iets meer de smaak van de Boursin te geven. 

4. Tijd voor het vullen van de taart! Leg je grote vierkant van bladerdeeg op de bodem van de taart en bedek de randen. (alles wat boven de taartvorm uitsteekt snijd je af en kun je gebruiken voor de gaten bij de rand). Nu doe je het mengsel van kip, broccoli en aardappelen in de taartvorm. Snijd waar nodig de broccoli nog iets kleiner om het te laten passen en voeg daarna nog 1 à 2 grote eetlepels van de Boursin toe aan de taart. Dit zal in de oven heerlijk intrekken en ervoor zorgen dat je taart heerlijk gaat smaken. 

5. De laatste stap is uiteraard het sluiten van de taart. Je pakt nu je laatste grote vierkant en legt die gewoon bovenop de taart. Je snijdt de uitstekende randjes af en drukt de randen aan zodat de boven en onderkant van de taart met elkaar verbonden zijn. En dan kan je taart de oven in! Zet je taart in het midden van de oven en na 30 minuten op 180 graden is deze klaar om gegeten te worden! Eet smakelijk! 

Wat vind jij ervan dat ik een recept met jou deel? Ga jij dit ook eens maken?


2 opmerkingen:

  1. Dit lijkt me erg lekker !
    Binnenkort maar eens maken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er lekker uit! Ik vind broccoli zo lekker haha

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...