donderdag 8 oktober 2015

Review || Lipstick Essence "Cool Nude"


De laatste tijd ben ik helemaal van de lipsticks. Ik laat steeds vaker een aantal accessoires weg en voeg dan steeds vaker een mooie lipstick toe. Ik heb inmiddels mijn stijl en kleuren qua lipsticks een beetje ontdekt en probeer steeds vaker nieuwe merken/soorten. Vandaag review ik daarom een lipstick van Essence. Deze kleur komt uit de Essence Nude lijn en ik heb de kleur Cool Nude (nummer 05).
Andere kleuren uit deze lijn zijn: 01 Wearing Only A Smile, 02 Porcelain Doll, 03 Come Naturally & 04 It's Nude Time! De nude lijn bestaat dus uit 5 varianten.

De verpakking
De verpakking van de lipstick heeft dezelfde kleur (in ieder geval een zeer gelijke kleur) als de lipstick zelf. Ook de andere kleuren uit de lijn hebben dezelfde kleur als de lipstick. Doordat de kleuren erg naturel en mat zijn, staat deze verpakking niet tè goedkoop. Wel zie je natuurlijk dat het geen high-end product is, maar dat hoeft ook zeker niet. Verder vind ik het erg mooi dat er geen tekst op de lipstick is gedrukt, dan lijkt het vaak nog goedkoper. In dit geval is alleen de letter E van Essence in de bovenkant geperst en aan de onderkant zit een stickertje met informatie over de kleur en inhoud etc..

De lipstick 
De lipstick heeft een mooie natuurlijke kleur en lijkt op zowel de swatch als de lippen op de kleur in de verpakking. De kleur is niet precies de kleur van je lippen, maar net iets donkerder en richting de paars/bruinige kant. Persoonlijk vind ik dat erg mooi, ik houd namelijk niet van nude kleuren met een oranje ondertoon, die laten mijn tanden erg geel lijken. De kleur Cool Nude is een echte zogenoemde "my lips but better" kleurtje en het blijkt dat het een dupe is van MAC Faux.

Natuurlijk heb ik de lipstick ook een paar keer getest. De dekking van de lipstick is erg mooi. de lipstick is mat, maar niet uitdrogend. Daarnaast is brengt de lipstick gemakkelijk en prettig aan op de lippen, hij is mooi romig. Ik vind persoonlijk dat de lipstick niet erg plakt op de lippen (maar het kan natuurlijk zo zijn dat jij dat wel vindt) en hij blijft gedurende de dag vrij goed zitten. Het voordeel van zo'n nude kleur is dat je hem niet zo snel hoeft bij te werken. Mocht de lipstick een beetje van je lippen gesleten zijn. dan is niet meteen je hele look verpest. Je lipstick loopt dan gewoon mooi subtiel over in je natuurlijke lipkleur.


Hier heb ik de lipstick op. Deze foto is gemaakt met een softbox en dus lijkt de lipstick iets rozer en glanzender. In "het echt" is deze iets paars/bruiner en een stuk matter. Helaas lukte het niet om mooie, scherpe foto's te krijgen met gewoon daglicht, maar je zult deze vast nog eens zien in een outfitpost.

Ik ben erg enthousiast over deze lipstick, het is een prachtige kleur die goed bij mijn huid- en lipkleur past. Ook brengt hij gemakkelijk aan en blijft hij goed zitten.

Ben jij ook zo'n fan van nude lipsticks? En wil jij deze ook proberen?

Essence - Cool Nude 05 (€2,39 -Kruidvat & Trekpleister)

11 opmerkingen:

  1. Wat een mooi kleurtje en dat voor €2,39.. niet teveel geld! Fijn dat 'ie ook goed blijft zitten. Heel vaak heb ik bij Essence make-up dat het slecht blijft zitten! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi kleurtje lipstick =)
    Zelf vind ik nude kleurtjes niet staan bij mij , maar dit is een mooi kleurtje!
    Liefs Jorinda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze is zo mooi maar hij staat me denk ik niet, ik heb come naturally en porcelain doll, die passen beter bij mij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die zijn ook erg mooi! Maar die kleuren staan mij juist weer niet, dan lijk ik heel bleek. Liefs

      Verwijderen
  4. Ik vind het echt een hele mooie kleur !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie en warme kleur lipstick !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie kleur, ben alleen zelf wel meer van matte lipsticks!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze is vrij mat hoor ;) Op de foto gebruik ik een softbox, waardoor het licht in de lipstick valt en het lijkt alsof deze glanst, maar dat is hij dus niet

      Verwijderen
  7. Ik heb hem ook, maar hij staat me toch niet zo :/

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...