donderdag 12 november 2015

Recept || Chocoladepepernotentaart

Soms heb je van die geniale (en vooral heerlijke) ingevingen terwijl je in je bed ligt. Zo'n ingeving had ik laatst, ik bedacht een taart waarin chocoladepepernoten verwerkt waren. Ik dacht het idee wat verder uit en een zeer korte tijd geleden voerde ik het uit. Ik bakte een heerlijke chocoladepepernotentaart met botercrème als vulling. Een heerlijke taart voor tijdens de sinterklaasavonden die er weer aan zitten te komen. Kijk en lees snel mee!

Wat heb je nodig? 
- Chocoladepepernoten
- Wolkencake mix chocolade 
   - 3 eieren
   - slagroom
- Bakvorm ong. 24 cm 
- Botercrème mix
   - 100 gram boter
   - Melk
- Mixer met garden
- Water 

Stap 1:
Pak de mix voor de chocolade wolkencake en maak deze volgens het recept op de verpakking. Laat het beslag vervolgens in de mix-kom zitten en pak de chocoladepepernoten erbij. Deze snij/hak je tot kleine stukjes (in vieren of nog iets kleiner). Deze stukken gooi je in het beslag en roer je er goed doorheen. 

Vervolgens kieper je dit heerlijke beslag in een ronde taartvorm met een diameter van ongeveer 24 cm. Deze bakvorm heb je op de bodem bedekt met bakpapier. Eventueel voeg je als laatste nog wat poedersuiker toe uit de wolkencake doos. Nu kan de cake in de oven voor ongeveer een uur. Vergeet ook vooral niet de garden en de spatel af te likken en alle restjes uit de beslagkom te schrapen. 

Stap 2.
Laat je cake volledig afkoelen en pak daarna de botercrème mix. Ook deze botercrème maak je volgens de instructies op de verpakking. Je snijdt ook hier de pepernoten in kleine stukjes (het liefst wat kleiner dan net) en die gooi je aan het eind door het beslag. 

Stap 3. 
Snijd nu de chocoladepepernotencake door midden, zodat deze gevuld kan worden. Besmeer de cake met een laag botercrème. Houd nog wel een beetje crème over voor de bovenkant van de taart.

Stap 4. 
Plaats nu de bovenkant van de cake terug op de taart en besmeer de bovenkant met een dun laagje botercrème. 

Stap 5. 
Bestrooi als laatste de cake nog met gehakte pepernoot en je taart is klaar om te worden opgegeten! 



Eet smakelijk!

Ga jij deze heerlijke cake zelf ook maken? 


8 opmerkingen:

  1. Dat ziet er heerlijk uit, goeie tips om niet te vergeten te snoepen uit de beslagkom en van de spatel :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die taart ziet er echt super lekker uit =)
    Die zou ik ook wel een keer willen maken!
    Liefs Jorinda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw wat een mooie taart! Ik zal het recept bewaren!:)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo dat ziet er echt heerlijk uit! Ga ik zeker onthouden :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hij ziet er supermooi uit en ook heel lekker dat het met chocokruidnoten is.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...