maandag 25 januari 2016

FashionWeek 2016 || Two Legged Creatures

Naast de show van Said Mahrouf, bezocht ik vorige week vrijdag ook de show van Two Legged Creatures. De catwalk bij deze show was vrij speciaal. De catwalk was bij aankomst helemaal wit en vrij aan het begin stonden 3 schalen met rode verf. Alle modellen liepen tijdens de show door zo'n schaal en lieten vervolgens een rood spoor achter 'as if they were all two legged red blooded creatures'. Kijk mee naar de show 'Metropolar' van het label Two Legged Creatures!

Stefanie Klompenhouwer, designer en eigenaar van het label Two Legged Creatures, vroeg zich tijdens het ontwerpen van deze collectie af waar mens eindigd en machine begint. Volgens haar begint het aan de onderkant, bij de schoenen. Die schoenen die een spoor van bloedafdrukken achterlaten, vanuit daar werkt het omhoog over het lichaam. In de collectie is dit te zien door de combinatie van nude-kleuren, het rode 'bloed', asymmetrische vormen die een vrij ruige uitstraling hebben samen met de industriële items, zoals de petjes van metaal. Comfortabele kleding is bedoeld om de stijl van de drager naar het volgende level te tillen, terwijl er wordt geprotesteerd tegen de evolutie van mens naar machine.


De make-up was een beetje confetti-achtig

Ik vind het echt een hele gave collectie. Het is duidelijk een combinatie van de chille-vibe met het industriële/robotische (te zien aan de petjes i.c.m. de joggings-achtige broeken). Even serieus, hoe gaaf is dat laatste petje!

Wat vind jij van deze collectie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...