woensdag 26 juni 2013

DIY || Crayon art

Joehoee! Ja ik ben er ook nog, afgelopen weken ben ik druk met school bezig geweest en deze week loop ik stage in Leeuwarden. Meestal ben ik dus pas 6 uur thuis en schiet het bloggen er een beetje bij in. Helaas moet ik jullie meedelen dat ik volgende week ook niet veel zal bloggen omdat ik dan in Turkije zit!

Anyways, voor vandaag heb ik een leuke DIY voor jullie. De meeste van jullie zullen dit wel kennen, gesmolten krijt (wasco). Ik wilde dit al heel lang uitproberen, maar kon niet echt goede krijtjes vinden en mijn lijmpistool heeft ook niet echt fijn meegewerkt. In deze post wil ik jullie laten zien hoe ik mijn eigen Crayon art heb gemaakt.

Materialen:
- Wasco krijt/oliekrijtjes
- Lijmpistool
- Föhn
- Canvas doek
- Krant
- eventueel goede handschoenen die tegen de hitte van de föhn kunnen en een schort, het krijt spettert nogal.
Stap 1. 
Als eerste zoek je natuurlijk de krijtjes bij elkaar. TEST VAN TEVOREN GOED MET 1 KRIJTJE OF ZE WILLEN SMELTEN, ANDERS DOE JE ALLES VOOR NIKS! Mijn kijtjes zijn van Heutink en Panda. Het panda krijt smelt erg goed, beter dan het krijt van Heutink en dat is ook te zien op mijn canvas.

Stap 2. 
Leg de krijtjes in de juiste volgorde, de krijtjes smelten door elkaar dus heb ik gekozen voor een volgorde waarbij de kleuren echt in elkaar overlopen. Ik heb ervoor gekozen om ook de gebroken krijtjes te gebruiken, maar dit raad ik jullie absoluut niet aan, het resultaat wordt daardoor minder mooi!

Stap 3.
Pak de krijtjes uit als dat nodig is en lijm ze met het lijmpistool vast. Ik heb dit gedaan met mijn lijmpistool van de action, maar deze wordt niet warm genoeg en dus is de lijm te snel droog waardoor de krijtjes eraf vallen. Lijm de krijtjes tegen de rand van het canvas aan. Zo krijg je geen witte lijn.

Stap 4.
Zet je canvasdoek op een plek waar het vies mag worden, vergeet er geen krant onder te doen. Het canvasdoek zet je schuin neer, zo loopt het krijt naar beneden. Nu pak je je föhn en begin je op de hoogste stand aan de linker of rechter kant te föhnen, dit duurt erg lang! Ga daarom niet over de hele rij krijtjes heen, maar begin gewoon met 1 of 2 krijtjes te verwarmen. Na een tijdje gaan ze vanzelf uitlopen.

Stap 5.
Als je alle krijtjes hebt gedaan kun je ze nog een beetje door laten smelten, zoals je bij het doek van mij al ziet zijn er altijd onderaan nog kleine dikke stukken krijt te vinden. Deze stukken kun je nog laten smelten waardoor ze nogmeer naar beneden zullen gaan. Je kunt het krijt net zo lang verhitten tot het precies is zoals jij wilt!
Eindresultaat.
Dit is mijn canvas, hier heb ik alleen de linker 6 krijtjes nog niet geföhnt, zoals je ziet wilden sommige stukken beter dan andere stukken, omdat ik 2 soorten heb gebruikt.

Ik hoop dat jullie dit weer een leuke DIY vonden, willen jullie vaker DIY's?

9 opmerkingen:

 1. Ik wil dit ook echt eens proberen, het ziet er altijd zo leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah dat heb ik al heel vaak gezien op Tumblr en ik vroeg me altijd al af hoe ze het maakten, bedankt voor de DIY! (: Het ziet er echt leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het zelf ook gedaan maar dan met alle kleuren van de regenboog vindt het nog steeds een leuke diy!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er leuk uit! Ik ga het ook maar is proberen met een lijmpistool!
  Xx Janique
  beautysmoothiex.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...