zondag 5 april 2015

DIY || Fake Leather Sewing Kit


Al tijden zat ik met een leuk idee voor een DIY in mijn hoofd. Voor school had ik namelijk een etui met naaigerei, dit etui heeft iedereen van de opleiding en het is soms lastig te zien welk etui van wie is. Het leek mij leuk om een kit te maken waar je alles geordend in kunt opbergen en waardoor ik duidelijk kan zien welke spullen van mij zijn. Een tijdje geleden kocht ik bij de stoffenwinkel een stuk nepleer. Ik kwam er alleen maar niet aan toe om er iets van te maken, tot nu. Wat heb je nodig
- (nep)leer
- Schaar (of een snijmat en een mesje)
- Liniaal (geo is het handigst)
- Krijtjes voor op stof
- Naaimachine (naald en draad kan ook, dit zal heel lang duren en is wel minder stevig)
- Draad voor de sluiting
- Spelden

Optioneel:
- (plak)klittenband

Stap 1.
Leg alle spullen, die je kwijt wilt kunnen in de hoes, uit op het nepleer. Op deze manier kun je bepalen hoeveel stof je nodig hebt voor de hoes. De bovenste items van de foto komen naast elkaar en de dingen rechtsonder komen in "vakjes". De ruimte voor de vakjes knip je extra aan de stof, maar vouw je dus dicht.

Stap 2. 
Teken je "patroon" op de stof. Het patroon van mijn hoes ziet eruit zoals de bovenstaande illustratie die ik voor jullie heb gemaakt. De dichte lijnen moet je knippen/snijden en de gebroken lijnen vouw je. Zoals je kunt zien maak ik 3 vakken aan de onderkant en de bovenkant werk ik af met een zoom van ong. 1 cm.

Het aftekenen doe ik met een geodriehoek, hiermee kun je het netst werken. De hoeken van je hoes moeten namelijk allemaal 90 graden zijn.

Ook snijd je nog een reep stof uit om straks je items mee vast te kunnen zetten. Deze knip je uit de lap stof die je nog over hebt. Je kunt ook gewoon kleine stukken afsnijden.

Stap 3. 
Naai de zoom op ongeveer 1 cm. Dit zorgt voor een mooie afwerking aan de bovenkant. Naai ook de vakken aan de onderkant vast. Dit doe je door ze dicht te vouwen en aan de linker en rechterkant, op het randje, te gaan naaien.

Stap 4. 
Markeer de plaatsen waarop je wilt gaan naaien. Ik heb dit gedaan door de items die in de hoes moeten komen, neer te leggen en de stof vast te spelden

Stap 5. 
Naai op de gemarkeerde plaatsen, doe dit net naast de spelden. De spelden nemen namelijk meer ruimte in beslag dan het stiksel. Als je op de plaats van de speld gaat naaien, wordt de 'houder' te groot en zal het item eruit glijden.
Je kunt ervoor kiezen om het leer na ieder item af te knippen of om het 1 lang bandje te laten.

Stap 6. 
Bevestig eventueel nog klittenband in de vakjes. Ik heb gebruik gemaakt van plak klittenband, zodat je geen stiksel aan de buitenkant ziet. Door het klittenband kun je ook iets kleinere dingetjes in de vakjes kwijt, zonder dat die eruit vallen.


Als laatste stap kun je nog 2 kleine gaatjes in de voorkant maken, waardoor je een draad rijgt. Door de draad aan het uiteinde op het leer te plakken, blijft deze vastzitten. Je kunt de hoes daarna dichtmaken door het touw vast te knopen. Ik heb hier haakgaren gebruikt, dat ziet er leuk uit, maar is niet stevig. Ga dus op zoek naar stevig touw.

En dan is je naaikit klaar! Ik ben erg blij met het resultaat, deze hoes gaat erg goed van pas komen. Natuurlijk kun je deze hoes ook maken om andere dingen in op te bergen. Ook kun je gebruik maken van ander materiaal en kun je een andere indeling bedenken. Het is JOUW kit.

Wat vind jij van deze DIY? Ga jij deze kit ook maken?


Mocht je nu niet zo handig zijn met de naaimachine, maar lijkt zo'n hoes jou wel leuk? Dan kun je altijd contact met me opnemen, wie weet kan ik wat voor je doen. 

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...