vrijdag 15 mei 2015

Stash || Nailpolish


Make-up is niet zo mijn ding. Ik draag wel bijna dagelijks mascara, concealer en wenkbrauwpoeder, maar daar houdt het op. Wat ik wel wat meer draag is nagellak, ookal zit ik op dit moment met naakte nagels, meestal hebben ze een mooi laagje zwart, wit of grijs. Mijn stash is namelijk maar erg klein. Dat is iets wat ik erg bewust heb gedaan. Een jaar geleden had ik namelijk een bak vol nagellak en sowieso een grote make-up collectie. Dit heb ik allemaal geminimaliseerd.



Leuk hoor al die duizenden kleuren en tinten, maar ik draag er maar 1 per keer en mijn voorkeur ging altijd uit naar dezelfde kleurtjes. Het grootste gedeelte van mijn collectie bestaat dan ook nog uit base- en topcoats en wit, zwart en grijze kleurtjes.

Dit zijn echt mijn favoriete lakjes, zeker de witte van Rimmel. Deze is dan ook bijna op en de Hema variant is de vervanger. Het lichtgrijze lakje kon je laatst al zien in een favorites post en heb ik laatst weer ontdekt. Het donkergrijze lakje van Catrice draag ik wat minder vaak, deze blijft namelijk wat minder lang zitten. Het zwarte lakje van Rimmel vind ik ook erg fijn, maar ik moet er die dag wel echt zin in hebben.

Dan mijn collectie base- en topcoats. Zoals je ziet bijna evenveel als de gekleurde lakjes. Mijn basecoat komt van Action, deze is echt heel fijn, hij droogt zo snel! De topcoat van action gebruik ik iets minder veel, dat zie je ook wel aan het potje. Ik draag namelijk meestal de matte topcoat van HEMA, dit is ook al mijn 2e potje. De nailhardener is een beetje een twijfel geval. Hij doet zijn werk goed, maar werkt niet als basecoat en als los lakje is hij niet zo mooi. 

Dan mijn kleurenlakjes. Ik gebruik de nude kleur van Hema het meest, die kan namelijk altijd. Naast zwarte en witte kleding, draag ik heel af en toe zalm roze, dan vind ik het soms leuk om het zalm roze Essie lakje te gebruiken. Het rode Essie lakje draag ik graag naar uitjes, zoals kerst. De miracle gels van Sally Hansen zijn de laatste toevoeging aan mijn stash. Ik kreeg ze van Mariska bij haar winactie. Ik gebruik de topcoat graag ook over mijn andere lakjes en ook dan geeft hij het gel-effect.

Dit is dus mijn kleine, maar super fijne nagellak stash. Ik vind dit echt een stuk beter dan het hebben van 30 verschillende kleuren. Ik kan nu tenminste ook nog eens een potje op maken in plaats van dat ik het weg moet gooien omdat het op is gedroogd.

Hoe groot is jouw stash? En is zo’n minimalistische stash ook wat voor jou?

5 opmerkingen:

  1. Pfoe ik heb ongeveer 60 lakken denk ik, maar ik heb eigenlijk helemaal geen dubbele kleuren die op elkaar lijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie lakjes heb je =)
    Ik heb zelf laatst me nagellak stash uitgezocht.
    Liefs Jorinda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie kleuren heb je! Ik heb ook weinig lakjes en gebruik daarvan alleen die van de Hema.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die matte topcoat lijkt mij heel erg fijn. Ik heb ook niet zoveel nagellak en in de zomer draag ik het meer dan in de winter. Dus ik heb ook voornamelijk zomerse kleurtjes in bezit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaa die matte topcoat is echt een aanrader! Hij werkt zelfs op lakjes met een shimmer

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...