dinsdag 8 september 2015

10 trends voor deze herfst

De herfstcollecties hangen inmiddels alweer volop in de winkels, maar wat zijn nou eigenlijk de trends van deze herfst? Ik heb mijn 10 favoriete trends even voor jou op een rijtje gezet. Kijk je mee?

1. Grote/lange, oversized jassen
De trenchcoat was afgelopen zomer natuurlijk al een echte musthave en ook deze herfst mag de lange jas echt niet ontbreken aan je kapstok. Jassen met de lengte van de foto hierboven of zelfs tot aan de grond, zul je deze herfst zeker tegenkomen. 

2. Capes & Poncho's 
De cape of poncho is ook echt niet weg te denken uit het straatbeeld aankomend seizoen. Ze zijn er in ontzettend veel varianten en dus zit er ook zeker een model voor jou bij. 

3. Zwart/witte ruit
Naast streepjes (waarover ik afgelopen week een inspiratiepost deed) zijn ruitjes ook helemaal in. Zwart/witte ruitjes zoals hier of nog iets grover/dikker, je komt het vast en zeker tegen. 

4. Breisels (grof en zacht)
En wat is de herfst zonder een lekkere dikke trui?! Deze herfst kun je prima voor de grof gebreide trui gaan (het liefst met col, maar daar kom ik zo op). Over dit item komt zeker nog een inspiratiepost! 

5. Het smoking jasje (De masculiene trend)
Ook deze herfst zijn we nog niet klaar met de mannelijke silhouetten. Het smoking jasje is helemaal hot! Draag hem lekker mannelijk met een pantalon en katoenen overhemd en je bent klaar voor de komende maanden. Extra handig, het kan naar chique en casual gelegenheden. Geen urenlange stresssessies voor je kast meer dus!

6. Mouwloze blazers (Gilets)
In mijn outfitpost van vorige week zag je al dat ik een gilet droeg, dit is echt een item wat je wilt (en moet) hebben. Eindeloos te combineren en ook in de lente/zomer nog te dragen. Ook hiervoor geldt, draag het chique of casual, beide is mogelijk. 

7. Coltrui
Dan de coltrui waar ik het net al even over had. Je ziet ze overal! In truien, maar ook in shirtjes en zelfs mouwloze tops. Ik ben fan, jij ook?

8. De pantalon (De Masculiene trend)
Nog zo'n item waar ik helemaal fan van ben, is de pantalon. Wat een fijn ding zeg en ook weer zo multifunctioneel. Ik heb er al 2 in mijn bezit en ik weet zeker dat mijn collectie nog gaat uitbreiden.

9. Gebreide Rib jurkjes
De negende trend is dit geribde jurkje of eigenlijk alle geribde items. Vooral rib shirtjes en jurkjes zie je nu erg veel. Ik vind het erg leuk, maar ben nog wel op zoek naar het perfecte model en stofje.

10. Transparantie 
Last but not least, de transparante items. Blouses zoals deze zul je deze herfst vaker tegenkomen. Uiteraard hoef je deze niet perse te dragen met een bh, maar het kan ook gerust met een hemdje. En natuurlijk hoeft niet de hele blouse doorschijnend te zijn, alleen de schouderpanden kan ook leuk staan. Een beetje spanning in je outfit kan nooit kwaad.

Dit zijn mijn favoriete trends voor deze herfst, welke trends vind jij het leukst?

6 opmerkingen:

  1. Ja, de gebreide ribjurkjes zie ik al overal liggen haha! Ik vind ze wel erg leuk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg leuke trend, ik vind de poncho's en lange jassen heel gaaf !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hou van de zwart/wit ruit de gebreide rib jurkjes, maar met een coltrui zul je mij niet snel zien lopen. Dan voel ik me zo opgesloten in mijn kleding... Oh en de transparante trend vind ik ook heel gaaf, maar dit lijkt me wel wat koud voor de herfst en winter haha! Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik houuuu van de knitwear trend! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hele leuke trends! Ik wil echt graag zo'n oversized coat, prachtig

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuke post! die grote koltrui is zo mooi en capes lijken me ook zo leuk voor in de herfst!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...