vrijdag 15 januari 2016

Specsavers Dutch Design Collectie


Misschien ken je de Specsavers collectie in samenwerking met Spijkers & Spijkers wel van TV, maar de volgende collectie ken je waarschijnlijk nog niet. Specsavers is namelijk een nieuwe samenwerking aangegaan met een aantal aanstormende ontwerptalenten. Joelle Boers, Janna van Vugt, Sonny Roffel en Bastian Visch kregen bij dit project allemaal de mogelijkheid twee monturen te ontwerpen (onder begeleiding van het duo Spijkers & Spijkers en ontwerper Fransisco van Benthum. Vervolgens zouden de monturen daadwerkelijk geproduceerd en verkocht worden door Specsavers. Kijk je mee naar de collectie?
Janna van Vugt
De ontwerpen van Janna van Vugt hebben beide een organische print en een strakke belijning. Het eerste montuur, genaamd 'Pastel Pop', heeft een opvallende hoornprint gecombineerd met een roze pastelkleur. Deze combinatie vormt een opvallende bril voor een vrouw die zich graag wil onderscheiden. Het tweede montuur, genaamd 'Matt & Marble', is een combinatie van verschillende materialen. Het ontwerp bevat marmer en goud en combineerd mat met glanzend, dit geeft een zeer vrouwelijke look.

 Sonny Roffel
De ontwerpen van Sonny Roffel zijn ontstaan vanuit de stijl van zijn laatste collectie. Ook hij ging, net zoals Janna, op zoek naar een combinatie van verschillende structuren en materialen, dit vormt een interessant geheel. Het eerste ontwerp heet 'Layering' en het tweede ontwerp kreeg de naam 'Transulant vs Solid'.
Bastian Visch
Bastian Visch ontwierp monturen die gïnspireerd zijn op ethische technologische ontwikkelingen. Hij wilde een bril die veranderd van kleur, een kleuroverloop in 1 montuur dus, iets wat erg moeilijk te doen is bij de grondstof die hij gebruikte voor zijn brillen (acetaat). Hij heeft daarom veel onderzoek gedaan naar verschillende coatings en chemische reacties om deze kleurverandering tot stand te kunnen laten komen. Daaruit zijn uiteindelijk de monturen 'Cromatic' en 'holographic' voortgekomen, hierin zijn prachtige kleurverlopen zichtbaar.
Joelle Boers
Tot slot de monturen van Joelle Boers. Zij ontwerpt vooral grafisch en kiest graag voor geometrische patronen en de kleuren zwart & wit. Het eerste montuur, genaamd "Insect' is geïnspireerd op de Goliath Beetle, de grootste kever op aarde. Voor haar tweede montuur diende de vorming van kristallen en gesteentes in de aarde als inspiratie. Hieruit kwam uit eindelijk het montuur dat de naam 'Transparent' kreeg.
De 8 monturen uit deze collectie zijn exclusief verkrijgbaar bij Specsavers en kosten €139,-

Persoonlijk ben ik het meest fan van de ontwerpen van Janna & Joelle. Welke monturen vind jij het mooist?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...